Spara pengar
på ditt batteri

Batterier

Med solceller kan vi omvandla solens strålar till förnybar energi och skapa vår egen elektricitet. Under dagen produceras mest energi, även om det är då vi vanligtvis förbrukar minst. Genom att lagra överskottet i batterier kan vi använda den sparade elen under andra tider på dygnet.

Att komplettera solcellsanläggningen med ett solcellsbatteri är en klok investering för att optimera utnyttjandet av solenergi. Batteriet ger oss möjlighet att spara energi eller köpa billig el från nätet under perioder med låga elpriser. Det fungerar även som backup vid strömavbrott.

Att öka vår egenanvändning av solel blir allt viktigare, särskilt med stigande elpriser och avskaffandet av stödsystem. Solceller kombinerade med batterier fungerar som en försäkring mot höga elpriser och kan bli standard i framtiden. Varför vänta när vi redan nu kan dra nytta av den här teknologin?

Elpriserna är vanligtvis högst på morgonen och sena eftermiddagen, medan de sjunker under dagen när solcellsanläggningen är som mest produktiv.

Flower Checkwatt
Batteripaket